Albert Ponnelle Signature Rouge

Vinen er god til:

Kalv – Gris – Milde oste – Tapas

Albert Ponnelle Signature Rouge

Albert Ponnelle Signature Rouge er et godt valg for dig, der ønsker at nyde god Bourgogne uden at skulle punge dybt i pengepungen. Pressen har døbt den “hverdagsbourgogne”, hvilket er et godt udtryk for den balance, der er mellem kvalitet og pris.

Vinen er lavet af Pinot Noir og lidt Gamay druer fra Bourgogne-regionen. Det resulterer i en saftig rødvin, som er let og lækker. Vinen har en smuk kirsebærrød farve og duft af solbær, vilde hindbær og lidt æble. Smagen er silkeblød og fyldig, med en balanceret syre, der afslutter med en let bitterhed.

Albert Ponnelle Signature Rouge er det perfekte glas at nyde en aften med. Den er let og saftig, hvilket gør den velegnet til lette retter, lyst kød og salater. Nydelsen er uden begrænsninger, og den vil helt sikkert give dig en god smagsoplevelse.

kr. 99,95

På lager

Fakta
Land: Frankrig
Region: Bourgogne
Dure: Pinot Nori, Gamay
Årgang: N/A
Producent: Albert Ponnelle
Serverings temperatur: 15-17 Grader
Vol: 12,5%
Bemærk: Indeholder sulfitter

 

 

 

Område

Bourgogne er en af Frankrigs fineste vinregioner, der med sine vine, fortæller en lang og traditionsrig vin-historie.
Vinene herfra er indbegrebet af klassisk elegance og karakteriseres stadig, som nogle af de fornemste i Frankrig og resten af verden.


Bourgogne regionen er beliggende i den østlige del af Frankrig, hvor den strækker sig fra det nordligste distrikt Chablis, der ligger tættere Loire-flodens løb og naboregionen Champagne i vest, til Jurabjergene i Øst og Mâcon og Beaujolais-distriktet i syd.


Vinens historie i Bourgogne er, som i naboregionen Champagne og flere andre franske vinregioner, uløseligt forbundet med middelalderens munkeordner. Det vidner bl.a. ruinerne fra det historiske munkekloster Cluny, der blev grundlagt af Benediktiner munkene i 910, nær Mâcon, om.

Frankrigs munke, dyrkede fra omkring 500-tallet vin fra markerne omkring deres klostre – idet man jo ikke kunne fuldbyrde de gejstlige forpligtelser uden altervin.

Flere af munkene besad skrivefærdigheder og nedfældede deres iagttagelser, af vinenes egenskaber. Noter, som beskrev den enkelte vins karakter – blomstret, mineralsk, elegant eller animalsk, samt jordbunden fra vinmarken den kom fra.
Alt blev noteret, så munkene til sidst besad et minutiøst kendskab til markernes egenskaber. – Enviden, der forlængst videreført til nutidens vinbønder.

Og selv i dag, spiller munkenes traditioner og viden om, samt udnyttelse af klima og jordbunden i Bourgogne stadig en rolle, såvel som Bourgognes appellationssystem, der giver de forskellige marker forskellig status.
Ud fra lærdom og viden endte de gamle munke med en udsøgt viden om, hvilke marker, der gav de bedste vine og denne viden dannede med tiden baggrund for appellationssystemet, som blev gennemført 1930`erne, men bygger på klassifikationer fra starten og midten af 1800-tallet.

Bourgogne opdeles i fem(seks) hoveddistrikter: Chablis, Côte d’Or, Côte Chalonnaise, Mâcon og Beaujolais, hvor Côte d’Or er en sammenlægning af distrikterne Côte de Nuits og Côte de Beaune.
Côte d’Or, Côte Chalonnaise, Mâcon og Beaujolais ligger alle i forlængelse af hinanden mellem Dijon i nord og byen Lyon i syd, mens Chablis ligger mere end 100 km mod nordvest, som den region, der er tættere på Loire-floden og naboregionen Champagne end resten af Bourgogne.

Før i tiden, et sted mellem den sene middelalder og revolutionen, blev der dyrket vin mellem Chablis og byen Dijon, hvor Côte d’Or, tager sin begyndelsen, men det kølige klima og vinlusens hærgen i 1800-tallet fik med tiden, umuliggjort vindyrkning i dette mellemliggende område.
På hele strækningen mellem byerne Dijon og Lyon, findes en næsten ubrudt kæde af vinstokke, som kaldes for Den gyldne Skråning – Côte d’Or.

Når druerne i efteråret er høstet fra skråningerne, skifter vinstokkende til en flammende gylden farve og heraf kommer navnet.
På denne strækning ligger nogle af verdens mest udsøgte vindistrikter- og marker, som med tiden er blevet synonym med Bourgogne og verdens mest fine, eksklusive og beundringsværdige vine. Fra rødvins appellationerne Gevrey-Chambertin, Chambolle-Musigny, Vosne-Romanée og Richebourg i
Côte de Nuits i nord til Aloxe-Corton og Pernand-Vergelesses i den nordlige del af Côte de Beaune og de mere hvidvins domineret appellationer som Saint-Romain, Meursault, Saint-Aubin, Pugligny- og Chassagne-Montrachet, Saint-Véran og Pouilly Fuisse i syd.


I Bourgogne klassificeres vinene ud fra vinmarkerne, der er indhegnet af små stenmure kaldet ‘Clos’ de blå druesorter, der anvendes til rødvinene domineres blot af Pinot Noir og Gamay, hvor af de fine røde bourgogne vine og cru’er udelukkende er fremstillet på Pinot Noir. Gamay-druen domineres til gengæld i Beaujolais distriktet syd, som repræsenterer de ti smukke cru’er

Anmeldser

Prisen er mere end rimelig, for der er tale om et fint eksemplar af slagsen. Ofte skal man højere op i pris for at finde områdetypiske vine, men her er man aldrig i tvivl. Optimister bør købe stort ind. Årets terrassevin er fundet“

Henrik Bo Nielsen, Information

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. Ved at browse på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies. Se mere her

Er du over 18 år?

Du skal være over 18 år for at handle hos Bau´s VinButik, bekræft venligst din alder

Desværre...

Du skal være 18 år for at handle hos os

I am 18 or Older I am Under 18
Shop
0 items Cart