Altas Cumbers Melbec 2019

Vinen er god til:

Okse – Fjerkær – Pizza – Pasta – Milde oste

Altas Cumbers Melbec 2019

Fra det Argentinske vinhus Lagarde kommer her en perle af en malbec! De solringe dage og kølige nætter i Mendoza, giver de gamle vinstokke de absolut bedste betingelser for at lave en kompleks vin med bløde tanniner. En vin med en skøn animalsk duft samt et mineralsk udtryk! Går godt til lette pastaretter samt milde oste. Mendoza er synonym med malbec og det forstår jeg godt! Noget af verdens bedste malbec kommer her fra.

En let, smuk, simpel og klassisk vin, når kun det bedste fra Argentina skal i dit glas!

kr. 119,95

På lager

Fakta
Land:  Argentina
Region: Mendoza
Durer: Malbec
Årgang: 2019
Producent: Lagarde
Serverings temperatur: 16 – 18 grader
Vol: 12,4 %
Bemærk: Indeholder sulfitter
Område

Argentinas vin historie kan spores mere end 400 år tilbage, til midt 1500-tallet, hvor de første missionære kom til landet.
En historie fortæller at de medbragte en variant af den chilenske Pais drue, som i Argentina fik navnet “Criolla” (en af de ældste druer i Amerika).

En anden at, den første vingård blev anlagt i 1566 af Jesuiterpræsten fader Cedron, og at han plantede druesorten Criolla.
Og en trejde, at de spanske kolonister, som ifølge historien altid havde et godt forbrug af altervin, og derfor begyndte at producere vin i Argentina i midten af 1500-tallet, efter at de havde medbragt
druesorten Criolla Grande.


I begyndelsen blev vin produceret i lavlandet nær kysten, men da man opdagede at der var alt for varmt, søgte man mod vest til højlandet for foden af Andesbjergene, hvor de første vinstokke blev plantet i provinsen, der siden blev døbt La Rioja, af de spanske kolonister.

Få årtier senere blev byen Mendoza grundlagt i højlandet 100 km syd for La Rioja, og landets vinproduktion blev gradvist koncentreret omkring Mendoza.
Mendoza er Argentinas mest anerkendte og største vinområde, der dækker over 144.000 hektar vinmarker og er beliggende på et højtliggende plateau, ved foden af Andesbjergene i den nordlige del af det centrale Argentina.

Mendoza kan først og fremmest beskrives som Malbec-territorium og eftersigende skulle Mendoza
være blevet stedet, hvor verdens bedste Malbec baseret vine fremstilles, selvom druesorten har sin oprindelse i det sydvestlige Frankrig nær og i Bordeaux. De første stiklinger af Malbec vinstokke, blev bragt til Mendoza i slutningen af 1800-tallet, af den franske agronom Miguel Pouget.
Druesorten tilpassede sig hurtigt terroiret i Mendoza og har siden bredt sig til flere områder i Argentina.

I dag er Malbec druen i nogen grad blevet mere synonym med Argentina end Frankrig og Malbec vine fra Mendozas højland er med tiden blevet et vartegn for Argentina.
Her produceres også vine baseret på andre internationale druesorter af sydfransk – og ofte Bordeaux oprindelse, som Cabernet Sauvignon og Merlot , der dominerer Mendoza’ rødvine, mens områdets hvidvine primært repræsenterer druesorterne Chardonnay, Sauvignon Blanc og Sémillon.

De argentinske vinbønder har også fået øjnene op for Pinot Noir-druens kolossale potentiale i Patagoniens øde landskab, men det er dog stadig Malbec, der er synonym med de argentinske rødvine – og de imponerende af slagsen!

Anmeldser
Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. Ved at browse på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies. Se mere her

Er du over 18 år?

Du skal være over 18 år for at handle hos Bau´s VinButik, bekræft venligst din alder

Desværre...

Du skal være 18 år for at handle hos os

I am 18 or Older I am Under 18
Shop
0 items Cart