Cattier Brut Icône Champagne

Vinen er god til:

Aperitif – Skaldyr – Fisk – Særlige lejligheder

Cattier Brut Icône Champagne

Siden 1763 har Cattierfamilien ejet de ikoniske vinmarker i Champagne, og det er ikke for sjov at der her er tale om en Champagne der, ifølge vinguruen Robert Parker, lægger sig i samme liga som Moet & Chandon og Veuve Clicquot! Intens og frisk med masser af klassiske Champagne bobler! Duften tilbyder modne pære, tørrede frugt og sågar en smule ingefær. Vinen er lavet på 50% Pinot Meunier, 30% Pinot Noir og 20% Chardonnay. Champagnen passer fantastisk som Aperitif eller til fed fisk og skaldyr.

Her er en Champagnen, som viser dig hvorfor Champagne er så magisk!

kr. 299,95

På lager

Fakta
Land:  Frankrig
Region: Champagne
Durer: 50 % Pinot Meunier, 30% Pinot Noir, 20% Chardonnay
Årgang: N/A
Producent: Cattier
Serverings temperatur: 12 – 14 Grader
Vol: 12,5%
Bemærk: Indeholder sulfitter
Område

De gyldne bobler fra Champagne-distriktet, er i århundreder blevet forbundet med overdådig luksus og nydelse, sprudlende livsglæde, historiske sejre og nederlag, royale og betydningsfulde personligheder, og sågar antydninger af forelskelse og erotik.

Ifølge legenden, kom de første mousserende vine til verden, da munken og kældermesteren: Pierre Pérignon, der fik navnet Dom Pèrignon og siden titlen som faderen til Champagne, efter at have skabt en vin med naturligt fremstillet kulsyre udbrød; “Kom hurtigt, mine brødre! Jeg drikker stjerner.”
I virkeligheden ønskede munken Dom Pèrignon, at undgå bobler i sin fremstilling af vin, men da hvidvin dyrket så nordligt som Champagne, under visse omstændigheder og temperaturer, selv starter en naturlig 2. gæring i flasken, der frembringer bobler, er det naturligt at tro at Pérignon, ej skabte boblerne selv, men blot oplevede naturens gang.

Og selvom meget af Champagnes ry er grundlagt på Dom Pérignons erfaringer, er det dog ikke ham, som kan tilskrives den overdådige ære at opfinde Champagnen, men nærmere munken Dom Thierry Ruinart, der grundlagde det første Champagnehus i 1729. Huset blev kaldt Dom Ruinart og har siden begyndelsen haft en beliggenhed midt i hjertet af Champagne, i byen Reims.

De efterfølgende år kom flere kendte champagnehuse, som stadig eksistere den dag i dag, til verden. Taittinger Champagne blev grundlagt i 1734, Moët et Chandon i 1743 og Veuve Clicquot, som siden fik tilnavnet Den gule enke, i 1772.
Veuve blev grundlagt af Madame Clicquet, der også menes at værekvinden, der skabte verdens første vintagechampagne i 1810, og siden i 1818, den første blendede roséchampagne.

Champagne-distriktet er en historisk provins det nordligste vindistrikter i Frankrig, beliggende ca. 125 km. vest for Paris.
Champagne er en mousserende vin, skabt uden kunstigt fremstillet kulsyre. Den fremstilles efter Methode traditionelle, der før i tiden blev kaldt Champagne-metoden, hvor 2. gæringen sker i flasken.

Champagne har været et beskyttet navn siden 1927, hvor Frankrigs AOC-lovgivningen, begyndte sin opbygning og kun må benyttes om mousserende vine skabt i Champagne.

Området fik egen AOC i 1936, der siden er blevet opdateret og omdøbt til AOP.
Overordnet set er Champagne distriktet opdelt i tre hovedområder; Montagne de Reims, Côte des Balanc og Vallée de la Marne.
Og de tre distrikter domineres af hver deres druesort:
– I Montagne de rimes dyrkes Pinot Noir, som giver vinens basale struktur, frugt og fyldighed.
– Côte des Blanc er domineret af Chardonnay, som giver elegance, finesse og en hvis strenghed til en ung Champagne, men den er længelevende og modnes til fin frugtighed.
Chardonnay, har også at bevist at kunne tilpasse sig andre underregioner, især Côtes de Sèzanne
Og i Vallée de la Marne (Marne-dalen) dyrker man primært Pinot Meunier, som levere charme, fylde og eksotiske frugtige noter.
Anmeldser

★★★★★ Vinavisen
Fin til apéritif, men også som ledsager til mad.

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. Ved at browse på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies. Se mere her

Er du over 18 år?

Du skal være over 18 år for at handle hos Bau´s VinButik, bekræft venligst din alder

Desværre...

Du skal være 18 år for at handle hos os

I am 18 or Older I am Under 18
Shop
0 items Cart