Domaine de Courtal AOP Fitou 2015

Vinen er god til:

Okse – Vildt – Grill – Kalv – Tapas

Domaine de Courtal AOP Fitou 2015

Opdag den klassiske sydfranske vin, Domaine de Courtals Fitou AOP 2015, lavet af en kombination af Carignan, Grenache og Syrah-druer. Stokkene vokser i et barskt miljø med vild bevoksning, sandet jordbund og stærk vind nær middelhavskysten i Languedoc-Roussillon. Efter 8 års modning byder vinen på en rig smag af røde bær og middelhavs krydderier og har en lækker, blød mundfølelse med milde tanniner. Vinavisen gav denne vin en imponerende bedømmelse på 5 stjerner, og det er ikke svært at forstå hvorfor. Forkæl dig selv med denne fantastiske vin fra Domaine de Courtals Fitou AOP 2015, og oplev smagen af det sydfranske på din egen smag.

Her er en vin som med garanti vil overraske dig! Det er kvalitet til en uhørt god pris!

 

kr. 129,95

På lager

Pris ved 6 flasker!
kr. 99,95
Fakta
Land:  Frankrig
Region: Languedoc
Dure: Carignan, Grenache Noir
Årgang: 2015
Producent: Domaine de Courtal
Serverings temperatur: 15 – 18 grader
Vol: 13,5 %
Bemærk: Indeholder sulfitter
Område

Languedoc-Roussillon er beliggende i den sydligste del af Frankrig, mellem Rhône-regionen i nordøst og grænsen til Spanien i sydvest. Her strækker området sig langs middelshavskysten med front mod Provence, fra Coteaux du Languedoc og Muscat-distrikterne i det nordøstlige hjørne af Languedoc til Banyuls Sur Med ved grænsen til Spanien i sydvest.
Området er et arketypisk middelhavsvinland domineret af et vildt landskab, hvor vinstokke strækker sig i alle retninger, fra stejle skråninger til de store tørre sletter på det flade land mellem byerne Narbonne og Montpellier.

Det fortælles at Languedoc, der danner ramme for den nordlige del af regionen mod Rhône, var den første franske region, hvor romerne introducerede de lokale bønder for til vindyrkning og vinfremstilling.
Og siden kom de første mørke forstærket/hedvine og mousserende vine til her.
Den første forstærket vin/hedvin fremstillet efter metoden ‘Mutage’, har sin oprindelse i det sene 1200tallet, hvor lægen og filosoffen Arnaud de Villeneuve, i 1285 metoden, da han regnede ud, at gæring af vin kunne standses ved at tilføje ren druesprit. De første bobler i vin, kan efter gamle skriftruller, føres tilbage til den sene middelalder omkring år 1531, i Limoux, hvor Benediktemunkene i Saint-Hilaire opdagede “Prise de Mousse”, der betyder skumdannelse.

Det fortælles at den lokale druesort Blanquette, spillede en rolle, da druen har tendens til ikke at gære helt igennem og dermed begynder gær kulturene at vågne ved forårets varmere grader og selv omdanne retssukkeret i vinen til alkohol, hvorved at der skabes naturlig kulsyre.
Her opstod Méthode Ancestrale, hvor fermentering stoppes tidligt i processen og vinens 2. gæring sker i flasken.
Metoden kan have været skabt ved at tilfæde, hvor køligt vintervejr har standset den 1. gæring og munkene fejlagtigt har troet at procesen var gennemført og hældt vinene på flaske.

I dag er Languedoc-Roussillon den mest betydende enkeltregion i Frankrig, når det kommer til mængden af vin.

Her fremstilles alle vintyper, fra de mousserende til de forstærket/hedvin, de søde Muscat-baseret vine i Languedoc i nord og de frugtige rosé, rød- og hvidvine.
Og regionen kaldes også for Frankrigs legeplads, når det kommer til druesorter og kombinationen af dem til at skabe vinen.

Der anvendes et hav af druesorter, som kommer i spil i flere forskellige sammenhæng. Rosévinene fremstilles på samme måde som rødvin og, som udgangspunkt, på samme druesorter som områdets rødvine.

I Languedoc-Roussillon betyder det druesorterne; Grenache Noir, Syrah, Mourvèdre, Cinsault og Carignan, som man ser det i den gyldne trekant for rosévin – Provence.
Og de har også ofte dybe referencer når det kommer til stil og farve stil og farve. Farven er lyserød(laksefarvet) og stilen er frugtig, ren, fyldig og tør.

Og selvom Languedoc-Roussillon bliver kaldt Frankrigs legeplads, så er det bestemt i seriøs sammenhæng. For her arbejder vinbønderne lige så hårdt og ambitiøst når det kommer til skabelsen af druer og vin. Her giver den franske vinlov blot mulighed for at være mere avantgarde og legesyg,
selvom disse ikke altid når top klassifikationen. Men de vinhuse, der tør at være det, skaber ofte lige så store vine, som de anerkendte i AOP-klassen.

Områdets magre skråninger og tørre klima, der inkludere et højt antal af solskinstimer, giver de bedste naturlige forudsætninger for skabelsen af aromatiske og koncentrerede vine, der ofte kan måle sig med andre af Frankrigs fremragende vine.
Languedoc er ofte blevet slået sammen med Roussillon og i 2016, blev både Languedoc og Roussillon kædet sammen med Midi-Pyrénées, der dannede den nye region Occitanie, som i begyndelsen og ofte stadig, bliver kaldt Languedoc-Roussillon-Midi-Pyrénées.

Anmeldser

Vin i øjenhøjde skriver:

Fitou 5/6 – 89 point

Vinen:

Lidt blandet tanker om franske vine:

I Languedoc-Roussillon, ligger Domaine de Courtals. Vi er rejst til det sydlige Frankrig. Vinen vi skal drikke i dag er lavet på druerne Carignan, Grenache og Syrah. For den gængse dansker, så kender man nok ikke områderne i Frankrig og mange forholder sig måske ikke til, hvad de forskellige vinregioner levere af forskellige vine. De fleste vil bare have et godt glas vin, uden de skal forholde sig til så meget andet. Vi har i snart to år forsøgt, at få danskerne til at drikke vine fra forskellige vinregioner i verden, for at udvide danskeren vinhorisont, så vi kan få danskerne til at drikke andet end Zinfandel, Ripasso eller Primitivo. I dag er vi i det franske, og for vinkenderen så ved de, hvor verdens bedste vine kommer fra, mens den vinglade vindrikker måske har andre meninger om det.

Jeg er frankofil og jeg elsker franske vine, men det gør mig også meget kritisk overfor stilen.

Vinen:

Vinen vi drikker kaster ved første øjekant ikke det store af sig, men måske det ydre er blevet nedprioriteret, for at optimere flaskens indhold.

Farven er flot og dyb af mærke nuancer med et mørkerødt skær i kanten.

Vinen dufter straks indbydende. Vinen har en dejlig duft af en bærpotpourri af røde kirsebær, hindbær og mørke blommer, brombær, mens der underliggende er en snært af krydderier. Vi kan fornemme provance krydderier, peber og egetræ. Vinen har også en parfumeret duft af blomster.

Vi kan hurtige blive enige om, at vinen dufter behageligt.

Smagen hænger sammen med næsen. Vinen er middel tør men blød i sin smag. Så har vinen en fin syre, som går godt sammen med den kraftighed, som giver vinen balance. Herlige nuancer af frugt, uden vinen bliver marmeladeagtig. Vinen bliver på ingen måder frugtsød, men den er frugtig. Vinen går sig godt til vinteren, da vores madretter henvender sig til kragtigere vine ned vi drak i sommeren. Men er du typen, som elsker Pinot Noir eller andre lette rødvine, så overvej måske om du skal forsøge dig med vinterens kraftigere vine. Vi er overbevist om, at denne vil gå godt til vinkenderen, men nok allerbedst til det publikum, som ikke går særlig meget om i at udforske deres lokale vinforhandler, men som skal have sådan en vin serveret, så de kan blive interesseret i nye vinstile.

Bestemt en vin jeg gerne vil have serveret igen – og så er den prisvenlig!

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. Ved at browse på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies. Se mere her

Er du over 18 år?

Du skal være over 18 år for at handle hos Bau´s VinButik, bekræft venligst din alder

Desværre...

Du skal være 18 år for at handle hos os

I am 18 or Older I am Under 18
Shop
0 items Cart