Domaine de Perilliere Costières-de-Nîmes 2019

Vinen er god til:

Okse – Lam – Fjerkær – Kalv – Vildt

Domaine de Perilliere Costières-de-Nîmes 2019

ag med på en smagsrejse til det sydlige Frankrig og oplev en fantastisk vin fra Les Vignerons d’Estezargues kooperativ! Domaine de Perilliere Costières-de-Nîmes 2019 er en af de mest efterspurgte vine på markedet, og det er ikke uden grund. Den er lavet af 30% Grenache og 70% Syrah som hoveddruer, og resultatet er en smuk dyb farve og en duft, der minder om skov, tobak og solmodne kirsebær.

Men denne vin er mere end bare en lækker smagsoplevelse. Den er også skabt med respekt for naturen og lokalsamfundet, hvilket afspejles på etiketten, der er tegnet af børnene fra den lokale skole. Domaine de Perilliere er en fællesskabsvision om at lave vin med en naturlig tilgang og tage ansvar for miljøet.

Vinen er fremstillet uden brug af filtrering, hvilket resulterer i et naturligt bundfald og en lang og lækker smag, der fornemmer den klassiske Côtes du Rhône-duft. Siden 2004 har Costières de Nîmes hørt under Rhône-regionen, og Domaine de Perilliere er ingen undtagelse. Denne vin vil tage dig med på en smagsoplevelse af Rhône-området og efterlade dig med en følelse af at have oplevet noget helt unikt og autentisk.

kr. 139,95

På lager

Fakta
Land:  Frankrig
Region: Costières de Nîmes
Dure:  70% Syrah og 30% Grenache
Årgang: 2019
Producent: Les Vignerons d’Estézargues
Serverings temperatur: 16 – 18 Grader
Vol: 14,5 %
Bemærk: Indeholder sulfitter
Område

Côtes du Rhône eller Rhône-dalen, som regionen også kaldes er en af verdens ældste vinregioner, med en vinhistorie, der kan dateres mere end 2.000 år tilbage i tiden. Côtes du Rhône kan oversættes til skråningerne omkring Rhône. Skråningerne ligger tæt ved floden Rhône og på skråningerne gror vinstokkende. På de flade stykker langs floden gror, æbler, pærer, ferskner, meloner, agurker og lunde med oliven og mandler. Rhône-dalen blev skabt i et episk geologisk sammenstød mellem Massif Central og Alperne, en oversvømmelse og vulkanudbruddet i Massif Centralbjergregionen for tre hundrede millioner år
siden.
Sammenstødet skabte en sprækkedal, der blev oversvømmet af Middelhavet og siden skabte vulkanudbruddet granitklipper i det nordlige Rhône og bjergene Dentelles de Montmirail og Mont Ventoux i det sydlige Rhône.


Dette skabte fire forskellige jordbundtyper i Rhônedalen; granit, sandkisel, kalksten og ler, hvor grundstene spiller en vigtig rolle, i den måde, hvorpå de voksende vinstokke forsynes med vand, som i sidste ende bestemmer de varierede aromaer af Rhône-vinene.
Rhônedalen løber langs floden Rhône og tager form allerede, hvor Rhône-floden bliver forenet med Sâone midt inde i Lyon. Vinmarkerne snor sig langs floden, i en strækning på mere end 200 km, mellem byerne Vienne i
nord og Avignon i syd.
Regionen opdeles i to områder – en nordlig og en sydlig del, hvor hovedelen af vin produceres i Côtes du Rhône, Côtes du Rhône Village, Côtes du Rhône Village og Rhônedalens Cru’er: Côte Rôtie, Hermitage, Condrieu, Gigondas, Vacqueyras, Cairanne, Saint Joseph, Cornas, Vinsobres,
Tavel, Rasteau, Muscat de Beaumes de Venise og Châteaneuf-du-Pape, hvor pavens nye slot blev til
i middelalderen og pavens vin kommer fra.

Det var også i Châteauneuf-du-Pape at Baron Le Roy i 1923 lagde reglerne for det, der i 1935
skulle danne grundlag for det verdensberømte franske appellations-system; Appellation d’Origine

Contrôlée(AOC), der i 2009 blev ændre til; Appellation d’Origine Protegée(AOP).
Med bekymring for sine vines kvalitet og omtale udadtil, kæmpede den visionære Baron Le Roy, som vinavler i Châteauneuf-du-Pape for anerkendelsen af denne store vins egenskaber, og sikrede også egen Appellation d’Origine Contrôlée-status i 1936.

I dag er Côtes du Rhône en vinregion, der rummer 4 appellationer: Côtes du Rhône AOP(AOC), Côtes du Rhône Villages, Côtes du Rhône Villages med bynavn og de 15 Cru’er.
Og to forskellige stilarter, der hver i sær afspejler nord og syd Rhônes vine, men forenes ved en fælles karakter, der kendetegner Rhône vin; Blød og frugtig.


I det nordlige Rhône er blot 4 druesorter tilladt: Den blå drue Syrah til rødvine, samt Viogner, Marsanne og Roussanne, som bruges til nord Rhônes hvidvine. Men ofte fremstilles vinene på blot en enkelt druesort.

I det sydlige Rhône er hele 16 druesorter er tilladt, med undtagelse af Châteauneuf-du-Pape, hvor blot 13 er tilladt.
Rhône er mest anerkendt for deres rødvine, der i Syd, ofte er skabt på det magiske Rhône-blend, GSM, der dækker over druesorterne Grenache Noir, Syrah og Mourvèdre.
Druesorter som Carignan og Cinsault hører dog også til blandt det mest anvendte og ses særligt i Rhônes Rosévine.

Anmeldser

Copenhagenwinelover skriver:

On the table last night was this 2019 Costières de Nîmes from Domaine de Périllière. Admittedly I don’t have the biggest experience with wines from this area so I was very keen to see what was in the bottle.

About the winery
This wine is made under the wine co-operative Les Vignerons d’Estézargues – a winery where member growers bring their yield to be vinified and cared for. They focus on organic wines without the use of any additives, no filtration and a minimum of sulfur added at bottling. The philosophy behind Domaine de Périllière is to make wine with respect for nature and the local community – and that’s why the kids from the local school are the artisans behind the design on label.

The grapes
70% Syrah and 30% Grenache – all from organic vineyards

So how was it?
The first thing that struck me was that it for sure is a Syrah driven wine. It has classic Syrah notes on the nose. It’s very silky and smooth. Juicy and spicy palate. A slighty sweet aftertaste with a dash of dried herbs and pepper. It’s immediately very approachable and though it’s not packed with an abundance of complexity the drinking-pleasure factor is very high. It’s for sure a very versatile wine when it comes to food pairing.

Great stuff!

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. Ved at browse på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies. Se mere her

Er du over 18 år?

Du skal være over 18 år for at handle hos Bau´s VinButik, bekræft venligst din alder

Desværre...

Du skal være 18 år for at handle hos os

I am 18 or Older I am Under 18
Shop
0 items Cart