Domaine Flo Busch Cuisse de Nymphe IGP 2020

Vinen er god til:

Fisk – Fjerkræ – Grill – Skaldyr – Salater

Domaine Flo Busch Cuisse de Nymphe IGP 2020

Fra den sydfranske vingård Domaine Flo Busch kommer her en fantastisk rosévin! Vinen er lavet på 70 % Grenache og 30 % Carignan nori. Vinstokkene er over 30 år gamle og det kan smages! Fantastisk rosé som klart kan blande sig med de bedste!

Her er en vin oplevelse du sent vil glemme! Nyd den gerne til grillet fisk eller skaldyr, er også fantastisk som kølig vin i haven mens solen skinner og fuglene synger.

Eventyret begynde i foråret 2018, da Florian Busch og hans hustru Paola Ponsich købet en vingård i byen Montpeyroux, der ligger i den sydfranske region AOC languedoc terrasses du larzac. I efteråret 2018 høstes de første druer og den første årgang Domaine Flo Busch er klar!

Domaine Flo Busch bygger på en filosofi om bæredygtighed og alt lige fra høst til pleje af vinstokke gøres efter gamle traditioner, med respekt for natur og biodiversitet. Udover vine dyrker Paola og Florian også urter og blomster som bruges til æteriske olier og naturmedicin.

kr. 129,95

På lager

Fakta
Land:  Frankrig
Region: Languedoc terrasses du larzac
Durer: 70% Grenache, 30% Carignan nori
Årgang: 2019
Producent: Domaine Flo Busch
Serverings temperatur: 10 – 12 Grader
Vol: 13,5%
Bemærk: Indeholder sulfitter
Område

Languedoc-Roussillon er beliggende i den sydligste del af Frankrig, mellem Rhône-regionen i nordøst og grænsen til Spanien i sydvest. Her strækker området sig langs middelshavskysten med front mod Provence, fra Coteaux du Languedoc og Muscat-distrikterne i det nordøstlige hjørne af Languedoc til Banyuls Sur Med ved grænsen til Spanien i sydvest.


Området er et arketypisk middelhavsvinland domineret af et vildt landskab, hvor vinstokke strækker sig i alle retninger, fra stejle skråninger til de store tørre sletter på det flade land mellem byerne Narbonne og Montpellier.

Det fortælles at Languedoc, der danner ramme for den nordlige del af regionen mod Rhône, var den første franske region, hvor romerne introducerede de lokale bønder for til vindyrkning og vinfremstilling, o
g siden kom de første mørke forstærket/hedvine og mousserende vine til her.
Den første forstærket vin/hedvin fremstillet efter metoden ‘Mutage’, har sin oprindelse i det sene 1200tallet, hvor lægen og filosoffen Arnaud de Villeneuve, i 1285 metoden, da han regnede ud, at gæring af vin kunne standses ved at tilføje ren druesprit.


De første bobler i vin, kan efter gamle skriftruller, føres tilbage til den sene middelalder omkring år 1531, i Limoux, hvor Benediktemunkene i Saint-Hilaire opdagede “Prise de Mousse”, der betyder skumdannelse.
Det fortælles at den lokale druesort Blanquette, spillede en rolle, da druen har tendens til ikke at gære helt igennem og dermed begynder gær kulturene at vågne ved forårets varmere grader og selv omdanne retssukkeret i vinen til alkohol, hvorved at der skabes naturlig kulsyre.

Her opstod Méthode Ancestrale, hvor fermentering stoppes tidligt i processen og vinens 2. gæring sker i flasken.
Metoden kan have været skabt ved at tilfæde, hvor køligt vintervejr har standset den 1. gæring og munkene fejlagtigt har troet at processen var gennemført og hældt vinene på flaske.

I dag er Languedoc-Roussillon den mest betydende enkeltregion i Frankrig, når det kommer til mængden af vin.

Her fremstilles alle vintyper, fra de mousserende til de forstærket/hedvin, de søde Muscat-baseret vine i Languedoc i nord og de frugtige rosé, rød- og hvidvine.
Og regionen kaldes også for Frankrigs legeplads, når det kommer til druesorter og kombinationen af dem til at skabe vinen.

Der anvendes et hav af druesorter, som kommer i spil i flere forskellige sammenhæng. Rosévinene fremstilles på samme måde som rødvin og, som udgangspunkt, på samme druesorter som områdets rødvine.

I Languedoc-Roussillon betyder det druesorterne; Grenache Noir, Syrah, Mourvèdre, Cinsault og Carignan, som man ser det i den gyldne trekant for rosévin – Provence. Og de har også ofte dybe referencer når det kommer til stil og farve stil og farve. Farven er lyserød(laksefarvet) og stilen er frugtig, ren, fyldig og tør.
Og selvom Languedoc-Roussillon bliver kaldt Frankrigs legeplads, så er det bestemt i seriøs sammenhæng. For her arbejder vinbønderne lige så hårdt og ambitiøst når det kommer til skabelsen af druer og vin. Her giver den franske vinlov blot mulighed for at være mere avantgarde og legesyg,
selvom disse ikke altid når top klassifikationen. Men de vinhuse, der tør at være det, skaber ofte lige så store vine, som de anerkendte i AOP-klassen.

Områdets magre skråninger og tørre klima, der inkludere et højt antal af solskinstimer, giver de bedste naturlige forudsætninger for skabelsen af aromatiske og koncentrerede vine, der ofte kan måle sig med andre af Frankrigs fremragende vine.
Languedoc er ofte blevet slået sammen med Roussillon og i 2016, blev både Languedoc og Roussillon kædet sammen med Midi-Pyrénées, der dannede den nye region Occitanie, som i begyndelsen og ofte stadig, bliver kaldt
Languedoc-Roussillon-Midi-Pyrénées.

Anmeldser

 

Claus Wino skriver:

ᑕᑌISSᗴ ᗪᗴ ᑎYᗰᑭᕼᗴ, 🇫🇷ᗪOᗰᗩIᑎᗴ ᖴᒪO ᗷᑌSᑕᕼ ᘖ0ᘖ0,

Lovers of German Mosel wine may not be surprised to find the name of Busch connected with such a delectable wine.
Florian Busch is the son of Clemens and Rita Busch from the fine Mosel estate 🇩🇪Clemens Busch in Pünderich.
⠀⠀⠀
Florian Busch and his wife Paola Ponsich bought a vineyard back in the spring of 2018 in the town of Montpeyroux within the AOC of Languedoc Terrasses du Larzac. Vines were already of considerable age and the first wines were harvested in the autumn of that year.
⠀⠀⠀
The soil is cultivated with the greatest of respect for biodiversity and natural processes are favoured wherever possible. The afore mentioned Clemens Estate has been run using biodynamic principles since the mid 80’s and are no doubt a great inspiration to the work done at the Domaine Flo Busch and Montpeyroux is just one of those picturesque Languedoc villages where time stands still, the views of the valley exceptional and the soft whiffs of wild bayleaf, thyme and lavender assail your senses in an alarming seductive “forme.”
⠀⠀⠀
So now wonder you find such a seductive wine here, though the name of the wine is as much to do with the fine colour of the wine – meaning a whiter shade of pink used for roses.
⠀⠀⠀
The wine is 70% Grenache (on limestone and pepples) and 30% Carignan Noir (on blue and yellow marls and limestone) and made from 30 – 40 years old wine within the IGP Herault Mont Baudille. Manually harvested, fermented with native and natural yeasts, no filtering and a 6 months ageing in vats.
⠀⠀⠀
👀Medium deep salmon pink colour.
👃🏻The nose is slightly tart with aromas of freshly cut grass, green apples, red currant and rhubarb. Add to this a dash of lemon and a bit of lime and perhaps grapefruit.
👅On the palate initially you get a bit of bitterness developing into more fruity flavours with freshness and tanginess. Light tannins and fresh acidity.
⠀⠀⠀
We had it with a small salad dish consisting of watermelon, feta cheese, mint and a dash of white balsamic vinegar. Yummy!
⠀⠀⠀
3,6 ⭐️⭐️⭐️(⭐️) out of 5.

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. Ved at browse på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies. Se mere her

Er du over 18 år?

Du skal være over 18 år for at handle hos Bau´s VinButik, bekræft venligst din alder

Desværre...

Du skal være 18 år for at handle hos os

I am 18 or Older I am Under 18
Shop
0 items Cart