Graffetta Syrah 2019

Vinen er god til:

Okse – Fjerkær – Pizza – Pasta – Milde oste

Graffetta Syrah 2019

Graffetta Syrah – Siciliens skjulte perle!

Lad mig introducere dig for Graffettas Syrah – en eksklusiv vin fra en lille, men magisk gård på Sicilien. Med kun 22 hektar marker er kvaliteten af denne vin uovertruffen. Det varme klima giver de franske Syrah-druer optimale betingelser og resulterer i en fyldig smag af modne skovbær og en let røget note. Smagen er rund og blød, og med sin minimalistiske karakter, der stammer fra marken tæt på havet, vil denne vin overraske og begejstre dig.

 

Skal du prøve hvad en ægte Syrah er? Så er det her vinen til dig!

kr. 149,95

På lager

Pris ved 6 flasker!
kr. 129,95
Fakta
Land:  Italien
Region: Sicilien
Durer: Syrah
Årgang: 2019
Producent: Graffetta
Serverings temperatur: 17 – 19 grader
Vol: 14 %
Bemærk: Indeholder sulfitter
Område

Sicilien er Italiens sydligstbeliggende vinregion og den største ø i Middelhavet, der rummer en utrolig historie og tradition – også når det kommer til vin.
Øen har tjent som en korsvej for gamle civilisationer og flere folkeslag heriblandt grækerne normannerne, spanierne, fønikerne, romerne, araberne, saracenerne og piemonteserne og har sat deres præg på øen.

Grækerne har efterladt nogle af de tydeligste spor. Fra ruinerne nær byerne Siracusa, Agrigento og Erice og de omkringliggende gode vinområder til
overleveringen af deres avancerede vindyrkningsteknikker, der blot blev tilføjet sicilianernes, allerede eksisterende teknikker, da sicilianerne, ifølge fortællinger har fremstillet vin siden 4000 f.Kr.

Faktisk har Sicilien, i mere end 2.500 år, været et betydningsfuldt centrum for middelhavsvinavl. Sicilien var engang mest berømt for sin søde Moscato di Pantelleria vine fra vulkanøen Pantelleria, mellem Sicilien og Tunesien og for den forstærket vin (hedvin) Marsala, der udelukkende fremstilles i og omkring byen, af samme navn, i det vestligste hjørne af Sicilien.
Og netop regioner med lang vin tradition, som Marsala, satte siciliansk vin på verdens (vin)kortet og vin traditioner i hver af øens regioner, fra Vittoria til Etna, er forblevet stærke.

I dag er Siciliens tørre rød- og hvidvine produceret under den regionale IGT – Terre Siciliane, Sicilia DOC eller Siciliens eneste DOCG klassifikation: Cerasuolo di Vittoria, også blandt øens internationalt berømte vine.

Vinenes oprindelse er i dag anført efter klassifikation, men før i tiden, blev Sicilien opdelt i tre dale: Val di Mazara, i den vestlige del af Sicilien, hvor historien kan dateres tilbage til fønikerne og den forstærket vin Marsala, samt flere indfødte druesorter har deres oprindelse.

Området er i dag både kendt for hedvinen Marsala, såvel som elegante rødvine og friske sprøde hvidvine, hvis karakter stammer fra højderne i Sicani-bjergene og den mineralske jordbund, som er rig på calcium carbonat.
Val di Noto, i den sydøstlige del af Sicilien, omkring byen Noto, som er kendt for deres vin tradition, der kan spores tilbage til det 17. århundrede.

Her klimaet er præget af middelhavet og jordbunden er dannet af det store Hyblean plateau, der består af mineralske lag af lava fra et forhistorisk vulkan udbrud og senere ødelæggende jordskælv.

Val Demone, i den nordøstlige del af Sicilien, hvor Europas højeste og aktive vulkan, Etna, har hjemme.
Og netop jorden omkring, nær og ved Etna, spiller en stor rolle, da områdets mest berømte vine, er fremstillet på vinstokkene fra Etnas skråninger.

Ifølge myten om den romerske vingud Bacchus, kan vinen fra dette område, nær vulkanen Etna, spores tilbage dagen, hvor Bascchus pressede den første vin mellem sine hænder. Vinstokkene på skråningerne nær Etna, gror i højder op til 1.000 meter og dermed i et køligere klima, der i kombination med vulkanens særprægede jordbund, fremtryller Siciliens fineste og fornemste aromatiske og mineralske hvid- og rødvine.
Vulkanen, klima og jordbunden, der består af vulkanske stenaflejringer, sort sand, pimpsten, fosfor og jern, giver kraft til vinen og er med til at skabe ganske særlige vine.

Dette forklarer hvorfor vinbønderne vender tilbage efter hver og ét af Etnas udbrud, selvom de ved at deres unikke vinmarker atter vil blive dækket af lava og aske, ved Etnas udbrud i fremtiden.
I dag er vin fra Sicilien både forbundet med den berømte forstærket vin/hedvin Marsala, den søde Moscato di Pantelleria vine fra vulkanøen Pantelleria og de mest sprøde, friske, fine, elegante og mineralske hvid- og rødvine, fra den vulkanske undergrund af forskellige mineraler, der dominerer øen og skaber hver deres unikke kendetegn i vinene, fra område til område eller dal til dal.
Anmeldser

Claus Wino skriver:

Pᴏɢɢɪᴏ Gʀᴀfᴇᴛᴛᴀ 🇮🇹 – ᴀɴ ᴏffᴇʀ ʏᴏᴜ sʜᴏᴜʟᴅɴ’ᴛ ʀᴇfᴜsᴇ!
⠀⠀⠀
Poggio Grafetta Syrah ´17 IGT Sicilia
⠀⠀⠀
Tenute Cali is an Italian family run wine producer. Originally from Sicilia they now own a number of fine estates across Italy:
⠀⠀⠀
Rocca di Castagnoli in Chianti, the Grafetta estate on Sicilia and the Poggio Maestrino on the Maremma Coast.
⠀⠀⠀
The Grafetta Estate is located on an island seeped in history and tradition and in the very southern end between the towns of Modica and Noto in the province of Ragusa you find the municipality of Ispica. The Grafetta estate comprises 22 ha and presently 5 wines are produced: a Moscato Noto based Prasia, a Grillo, a Nero d’Avola, a blended Hyspa (Cab. Sauv., Cab. Franc, Syrah, and P.Verdot) and this Syrah Sicilia IGT.
⠀⠀⠀
The 🍇 Syrah is made from 100% Syrah and sourced from various plots on the Grafetta Estate. The vines are quite young – an average of 8 years – and they are grown mainly on south facing rich marine limestone soil at only 40 meters a.s.l.
⠀⠀⠀
The grapes receive a 10-12 day temperature controlled maceration and ML fermatation in steel vats followed by 6 months ageing – half in tonneaux and half in steel and then at least 3 months in bottle.
⠀⠀⠀
The wine:
👀Deep, deep dark red and almost opaque.
👃🏻Intricate nose of bramble berries and cherries intertwined with peppery, smoky wood, dried herbs and a good whack of dark chocolate. A hefty nose, probably more robust than elegant but exposing to the fullest the distinctions of the grape, the abundant sun and the fertile marine soil.
👅On the palate it is silky and smooth with a touch of sweetness. Underneath a fine saline minerality that lingers quite a while.
⠀⠀⠀
A wine well suited with a November roast or local Sicilian goat cheeses such as Caciocavallo or aged Pecorino.
⠀⠀⠀
3,7 ⭐️⭐️⭐️(⭐️)

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. Ved at browse på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies. Se mere her

Er du over 18 år?

Du skal være over 18 år for at handle hos Bau´s VinButik, bekræft venligst din alder

Desværre...

Du skal være 18 år for at handle hos os

I am 18 or Older I am Under 18
Shop
0 items Cart