Matahiwi Estate “ME” Pinot Noir 2021

Vinen er god til:

Okse – Lam – Grill – Kalv – Vildt

Matahiwi Estate “ME” Pinot Noir 2021

Oplev mesterværket fra det nordlige Wairarapa-område med Matahiwi Estate “ME” Pinot Noir 2021! Vinen er skabt med omhu og ekspertise for at give dig en smagsoplevelse udover det sædvanlige. Den friske og fyldige smag er balanceret med krydrede og let ristede noter, der efterlader en storslået og elegant finish. Du vil blive fortryllet af den mørkerøde farve og den udsøgte duft af kirsebær og blommer. Med denne Pinot Noir fra New Zealand er du sikret en unik smagsoplevelse af høj kvalitet og karakter.

Nyd et glas Matahiwi Estate “ME” Pinot Noir 2021 og oplev, hvordan hver enkelt drue er håndplukket og samlet med omhu for at skabe denne unikke smagsoplevelse. Vinen er en hyldest til det bedste fra New Zealand, og du vil med sikkerhed ikke blive skuffet. Bestil nu og nyd deres mesterværk, der vil overgå dine forventninger.

kr. 169,95

På lager

Fakta
Land: New Zealand
Region: Wairarapa
Durer: Pinot Noir
Årgang: 2021
Producent: Matahiwi Estate
Serverings temperatur: 17 – 20 Grader
Vol: 12,5%
Bemærk: Indeholder sulfitter
Område

New Zealand er en af de mest afsidesliggende vinproducerende ø-nationer i verden. Beliggende i Stillehavet, mere end 4.000 km sydøst for Australien, hvor vindyrkningsområderne strækker sig over både Nord- og Sydøen, 2.000 km fra kyst til kyst.

Fra det subtropiske klima i Northland, på Nordøens nordlige del til det køligere i Central Otago beliggende på Sydøens sydøstligste del.
De første vinstokke blev plantet på Nordøen i New Zealand af Samuel Marsden, en anglikansk missionær, i 1819.

Det var dog først 15 år senere at skotten James Busby, begyndte at producere vin.
Alligevel var vinstokken et almindeligt syn i de tidlige kolonisters haver, og ved underskrivelsen af Waitangi-traktaten i 1840, var den første registrerede New Zealandske vin allerede aftappet.

Op igennem det 19. århunderede lod både franske præster, bønder, kvægavlende nomader i Hawke’s Bay, kroatiske tyggegummigravere og flere andre sig inspirerer sig af Busby og skrev videre på New Zealands vin historie.
New Zealands moderne vin historie tager dog først sin begyndelse i slutningen af 1970’erne, hvor en håndfuld vin entusiaster og iværksættere, bemærkede klima- og jordligheder med Bourgogne, Frankrig, købte jord og plantede vinstokke i Martinborough.

Resultatet blev en vin af elegance med distinkt og kompleks smag, og distriktet er nu meget kendt for sin verdensklasse Pinot Noir.
Vine skabt af klassiske europæiske druesorter, har dog blot været almindeligt tilgængelige siden 1980’erne, og først siden 1990’erne har landets Sauvignon Blanc og – senere – Pinot Noir skabt en betydelig tilstedeværelse på internationale markeder.

I New Zealand produceres der både mousserende vine, hvidvine, rødvine, forstærket vine/hedvine og dessertvine – også dem fremstillet på ædelråd.

Sauvignon Blanc og Pinot Noir er de dominerende hovedsorter, men her skabes også vin på flere internationale druesorter som; Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Malbec, Albariño, Chardonnay, Riesling, Gewurztraminer og Pinot Gris.
De dyrkes i 10 vinområder; Northland, Auckland, Gisborne, Waikato/Bay of Plenty og Waipara/Martinborough på Nordøen og Marlborough, Nelson, Canterbury/Waipara og Central Otago, der dækker Sydøen.

Pinot Noir har vist sig at være velegnet til New Zealands terroir og særligt i Martinborough, Marlborough og Central Otago, skabes de mest beundringsværdige, elegante og frugtige rødvine. De første vinstokke med druesorten Sauvignon Blanc blev plantet i 1970’erne, som siden har skabt
nogle af de mest karakteristiske, aromatiske og frugtige hvidvine, der med tiden har placeret sig som New Zealands nok mest sprøde og internationalt berømte hvidvine.

Særligt i Marlborough området, på den nordlige del af Sydøen, har Sauvignon Blanc fundet sit New Zealandske hjem, hvor den karakteriseres som flagskibsdruen, der kendetegnes ved sine grønne noter af grøn peber, urter, græs, grønne æbler og stikkelsbær, samt sin berømte duft “Kattetis på en
Stikkelsbær busk”.

Vinstokkene af Sauvignon Blanc, dækker hele 80 procent af Marlborough området, hvor de lever i et kærligt maritimt klima med en jordbund af glacial oprindelse, der domineres stenet grus og sandet muldjord fra områdetsfloder.

I dag er den berømte Marlborough Sauvignon Blanc, synonym med området og få vinregioner i verden kan skabe en så grøn og stilsikker Sauvignon Blanc.

Der fremstilles dog også friske mousserende vine, elegante rødvine og søde dessertvine i området, selvom deres funklene kvalitet overskygges af Marlboroughs Sauvignon Blanc hvidvin.
Anmeldser

90 points Houlbergs Vinblog
Druerne til vinen kommer fra forskellige Pinot Noir kloner fra flere forskellige vinmarker i den nordlige del af Wairarapa og i vinifikationen er druerne fra hver mark gæret separat inden endelig sammenstikning. Gæringen er sket i små åbne tanke over 21 dage og efter endt fermentering har vinen også fået en malolaktisk gæring og er lagret på egefade frem til sommeren inden endelig sammenstikning og flaskning. Det dufter sgu meget godt … lidt rustik og landligt, men det kan Houlberg jo godt lide. Der er blommer, brombær og sorte kirsebær, ristede nødder, lidt Nutella, chokolade, krydderier, grønne urter og røg, sort skov og virker ret kødfuld. Det er bestemt ingen elegantier, men har en god, fed og brovten Pinot Noir frugt, hvor det atter er blommer og brombær, der klart dominerer sammen med sort peber

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. Ved at browse på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies. Se mere her

Er du over 18 år?

Du skal være over 18 år for at handle hos Bau´s VinButik, bekræft venligst din alder

Desværre...

Du skal være 18 år for at handle hos os

I am 18 or Older I am Under 18
Shop
0 items Cart