Parlez Vous Kassen!

Vinen er god til:

Okse – Fed fisk – Grill – Kalv – Tapas

Parlez Vous Kassen!

Er du på udkig efter vin fra Loire? Så har jeg gode nyheder til dig! Hos os kan du prøve vine fra det franske Parlez Vous – en klassisk Loire-vinproducent med masser af fransk sjæl og kærlighed til vin. Vi har nøje udvalgt nogle af deres bedste vine, herunder en ukompliceret Pinot Noir og en saftig Sauvignon Blanc, som er sikre vindere blandt vinelskere.

Vi ved, at kvalitet og godt håndværk er vigtige faktorer, når det kommer til vin, og det er derfor, vi har sammensat denne specielle kasse til dig. Vi har også sørget for at give dig den bedste pris muligt, så du kan få glæde af disse fantastiske vine uden at sprænge budgettet.

Så hvis du er på jagt efter en god Loire-vinoplevelse, er denne kasse fra Parlez Vous et sikkert valg. Vi er sikre på, at du vil sætte pris på den franske smag og kvalitet, som er indbegrebet af denne vinproducent. Bestil i dag og tag det første skridt mod en uforglemmelig vinoplevelse!

kr. 599,95

På lager

Fakta
Land: Frankrig
Region: Loire
Durer: Pinot Nori, Gamay, Sauvignon Blanc
Årgang: 2020 – 2018
Producent: Parlez Vous
Serverings temperatur: 12 – 17 Grader
Vol: 11,5% og 12%
Bemærk: Indeholder sulfitter
Område

Loiredalen er geografisk set Frankrigs mest udstrakte vinregion, som tager sin begyndelse ved Massif Central og Frankrigs ældste region Auvergne, hvor den følger Loire-flodens løb, der prydes af majestætiske vinslotte og betagende skråninger beplantet med vinstokke, og slutter ved udmundingen i Atlanterhavet.

Loire strækker sig langs floden Loire fra distrikteterne Saint-Pourçain, Cotes du Forez, Cotes d’Auvergne og Cote Roannaise, der ligger i den sydligste del af Centre Loire, nær Rhône- og Bourgogne regionen, til Muscadet/Nantes nær byen Nantes på Atlanterhavskysten.
De mest berømte distrikter og størstedelen af Loires vinmarker ligger i det nordlige Frankrig, få timers kørsel syd for Paris.


Langs begge bredder af Loire-floden strækker vinområderne sig som perler på en snor. Fra Muscadet/Nantes på Atlanterhavskysten i vest, til Anjou, Touraine og Centre Loire, der rummer de østlige og mest kendte Sancerre, Pouilly-Fumé og Menetou-Salon.
Her har vinstokke groet siden den romerske invasion omkring år 380 e. Kr., hvor rødvin blev fremstillet ved omkringliggende bjerge og hvidvin ved flodbredderne.


I dag er Loire den franske vinregion, der byder på den største diversitet, når det kommer til vin og der fremstilles både tørre og mineralske hvidvine, elegante rødvine, fine og forførende Cremánt de Loire og mousserende vine, der beviser Loires geografiske tæthed med Champagne, samt frugtige rosévine og søde nektar-lignede dessertvine med eksotiske noter.

Dog er det de tørre, sprøde, mineralske, halvsøde/tørre hvidvine og søde hvide dessertvine, at Loire regionen er mest berømte for.

Fra de knastørre og mineralske Muscadet vine i Nantes/Muscadet i vest, hvor druesorten Melon de Bourgogne, også kaldet Muscadet, dominerer og afspejler områdets maritime vinmarker, i Muscadet Sèvre et Maine nær Atlanterhavet.

Til de betagende tørre og søde hvidvine domineret af Chenin Blanc druen i Anjou og Touraine, hvor særligt distrikterne Vourvray og Coteaux de Layon, spiller den store rolle, og de beundringsværdige, sprøde, tørre og mineralske hvidvine på Sauvignon Blanc i Sancerre, Pouilly-Fumé og Menetou-
Salon i Centre Loire i øst
.

De frugtige og let sødmefulde rosévine stammer Rosé d ́Anjou i Anjou og de mere tørre og elegante fra Touraine, hvor de skabes på druesorterne Pinot Noir, Gamay, Cabernet Franc og den mere lokale Grolleau.
Loires rødvine hører til den mere elegante, grønne og kølige kategori og domineres af druesorterne Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir og Gamay, samt de mere lokale Pineau d’Aunis/Chenin noir og Grolleau.

Cabernet franc og Cabernet Sauvignon anvendes oftest i Chinon-distriktet i Touraine, mens Pineau d’Aunis/Chenin Noir og Grolleau bruges i Anjou og Touraine.

Pinot Noir og Gamay, der ellers er nærmest uløseligt forbundet med Bourgogne, skaber de mest elegante rødvine i Saint-Pourçain, Cotes du Forez, Cotes d’Auvergne og Cote Roannaise, der ligger i den sydligste del af Centre Loire, som geografisk set, er tættere på Rhône- og Bourgogne regionen, hvoraf sidste nævntes elegance afspejles i vinene på netop Gamay.

Anmeldser
Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. Ved at browse på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies. Se mere her

Er du over 18 år?

Du skal være over 18 år for at handle hos Bau´s VinButik, bekræft venligst din alder

Desværre...

Du skal være 18 år for at handle hos os

I am 18 or Older I am Under 18
Shop
0 items Cart