Parlez Vous Pinot Noir 2020

Vinen er god til:

Kalv – Gris – Fjerkræ – Tapas – Pasta

Parlez Vous Pinot Noir 2020

Vi er stolte af at præsentere en fantastisk Pinot Noir, der er både ukompliceret og fuld af karakter. Denne vin er håndplukket fra Loire-dalens smukke skråninger og er en ægte juvel.

Den smukke rubinrøde farve afslører allerede en elegant og forfriskende smag, der er perfekt til enhver anledning. Vinen har lette mineraler og en lækker syrlighed, der giver en perfekt afbalanceret smag. Med en skøn Pinot-duft vil denne vin være et perfekt valg til at ledsage stegt fjerkræ, tapas eller bare som et glas i sig selv.

Vores Pinot Noir er en vinoplevelse, som alle kan være med på, uanset om du er en erfaren vinkender eller bare nyder et godt glas vin. Det er den perfekte vin til at nyde med venner og familie eller til at forkæle dig selv med en afslappende aften derhjemme.

Så lad denne vin fra Loire-dalen forføre dine smagsløg med sin bløde og frugtagtige smag og dens lette mineraler og syrlighed. Det er en vinoplevelse, du ikke vil gå glip af!

Er Pinot Nori’verdenen ny for dig? Så er det her et godt sted at starte!

kr. 129,95

På lager

Pris ved 6 flasker!
kr. 99,95
Fakta

 

Land:  Frankrig
Region: Loire
Dure: Pinot Nori, Gamay
Årgang: 2020
Producent: Parlez Vous
Serverings temperatur: 15-18 Grader
Vol: 12%
Bemærk: Indeholder sulfitter

 

 

 

Område

Loiredalen er geografisk set Frankrigs mest udstrakte vinregion, som tager sin begyndelse ved Massif Central og Frankrigs ældste region Auvergne, hvor den følger Loire-flodens løb, der prydes af majestætiske vinslotte og betagende skråninger beplantet med vinstokke, og slutter ved udmundingen i Atlanterhavet.

Loire strækker sig langs floden Loire fra distrikteterne Saint-Pourçain, Cotes du Forez, Cotes d’Auvergne og Cote Roannaise, der ligger i den sydligste del af Centre Loire, nær Rhône- og Bourgogne regionen, til Muscadet/Nantes nær byen Nantes på Atlanterhavskysten.
De mest berømte distrikter og størstedelen af Loires vinmarker ligger i det nordlige Frankrig, få timers kørsel syd for Paris.


Langs begge bredder af Loire-floden strækker vinområderne sig som perler på en snor. Fra Muscadet/Nantes på Atlanterhavskysten i vest, til Anjou, Touraine og Centre Loire, der rummer de østlige og mest kendte Sancerre, Pouilly-Fumé og Menetou-Salon.
Her har vinstokke groet siden den romerske invasion omkring år 380 e. Kr., hvor rødvin blev fremstillet ved omkringliggende bjerge og hvidvin ved flodbredderne.


I dag er Loire den franske vinregion, der byder på den største diversitet, når det kommer til vin og der fremstilles både tørre og mineralske hvidvine, elegante rødvine, fine og forførende Cremánt de Loire og mousserende vine, der beviser Loires geografiske tæthed med Champagne, samt frugtige rosévine og søde nektar-lignede dessertvine med eksotiske noter.

Dog er det de tørre, sprøde, mineralske, halvsøde/tørre hvidvine og søde hvide dessertvine, at Loire regionen er mest berømte for.

Fra de knastørre og mineralske Muscadet vine i Nantes/Muscadet i vest, hvor druesorten Melon de Bourgogne, også kaldet Muscadet, dominerer og afspejler områdets maritime vinmarker, i Muscadet Sèvre et Maine nær Atlanterhavet.

Til de betagende tørre og søde hvidvine domineret af Chenin Blanc druen i Anjou og Touraine, hvor særligt distrikterne Vourvray og Coteaux de Layon, spiller den store rolle, og de beundringsværdige, sprøde, tørre og mineralske hvidvine på Sauvignon Blanc i Sancerre, Pouilly-Fumé og Menetou-
Salon i Centre Loire i øst
.

De frugtige og let sødmefulde rosévine stammer Rosé d ́Anjou i Anjou og de mere tørre og elegante fra Touraine, hvor de skabes på druesorterne Pinot Noir, Gamay, Cabernet Franc og den mere lokale Grolleau.
Loires rødvine hører til den mere elegante, grønne og kølige kategori og domineres af druesorterne Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir og Gamay, samt de mere lokale Pineau d’Aunis/Chenin noir og Grolleau.

Cabernet franc og Cabernet Sauvignon anvendes oftest i Chinon-distriktet i Touraine, mens Pineau d’Aunis/Chenin Noir og Grolleau bruges i Anjou og Touraine.

Pinot Noir og Gamay, der ellers er nærmest uløseligt forbundet med Bourgogne, skaber de mest elegante rødvine i Saint-Pourçain, Cotes du Forez, Cotes d’Auvergne og Cote Roannaise, der ligger i den sydligste del af Centre Loire, som geografisk set, er tættere på Rhône- og Bourgogne regionen, hvoraf sidste nævntes elegance afspejles i vinene på netop Gamay.

Anmeldser
Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. Ved at browse på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies. Se mere her

Er du over 18 år?

Du skal være over 18 år for at handle hos Bau´s VinButik, bekræft venligst din alder

Desværre...

Du skal være 18 år for at handle hos os

I am 18 or Older I am Under 18
Shop
0 items Cart