Pescarpa Primitivo 2021

Vinen er god til:

Okse – Vildt – Grill – Kalv – Tapas

Pescarpa Primitivo 2021

Få en autentisk og intens smagsoplevelse med Pescarpa Primitivo, en ægte italiensk vin, der vil tage dine smagsløg på en rejse gennem solrige syditalienske marker. Denne vin er fremstillet af den populære Primitivo-druetype, der er kendt for at producere fyldige og krydrede vine med høj alkoholprocent.

Pescarpa Primitivo er nøje udvalgt og håndplukket fra vinmarker i Puglia, hvor det varme og tørre klima giver druerne deres karakteristiske intensitet og dybde. Med sin rigdom og fylde er denne vin en perfekt ledsager til en lækker bøf eller grillret.

Denne vin er også perfekt til at nyde alene eller med gode venner og familie. Dens komplekse smagsprofil, der inkluderer noter af mørke bær, chokolade og krydderier, vil helt sikkert imponere enhver vinkender. Og med dens bløde og afrundede finish, vil den efterlade dig med en behagelig og tilfredsstillende smagsoplevelse.

Pescarpa Primitivo er en vin, der virkelig skiller sig ud fra mængden. Den er ikke kun en velsmagende vin, men også en, der er kendt for sin høje kvalitet og overkommelige pris. Så hvorfor vente? Giv dine smagsløg noget at fejre og prøv Pescarpa Primitivo i dag.

kr. 119,95

På lager

Pris ved 6 flasker!
kr. 99,95
Fakta
Land:  Italien
Region: Puglia
Durer: Primitivo
Årgang: 2020
Producent: Pescarpa
Serverings temperatur: 15 – 18 Grader
Vol: 13,5%
Bemærk: Indeholder sulfitter
Område

Apulien eller Puglia, som er det italienske og lokale navn for vinregionen, er Italiens lange smalle region, der former hælen i “den italienske støvle”.
Området ligger i det sydøstligste hjørne af Italien, hvor Puglia regionen strækker sig fra Salento halvøens sydspids til vinregionen Molise i nord, langs en 800km kystlinje mod Adriaterhavet.


Det hav som grækerne sejlede over år før vores tidsregning, inden de plantede de første vinstokke i den sydlige del af Puglia, nær og på Salento halvøen.

Og det fortælles at, vinstokkene grækerne plantede, trivedes i det spektakulære landsskab. På de grønne allestedsværende bakker, de lavtliggende skråninger på Vulture bjerget i Basilicata og Puglias flade sletter.

Grækerne kaldte derfor området for “Enotria Tellus” – Landet med Vinstokke. I dag dækker vinstokkene 83.000 hektarer af Puglias spektakulære landskab, hvoraf 80% skaber grundlag for Puglias rødvine.
Klimaet er overordnet påvirket af et solrigt, varmt middelhavsklima med brise fra Adriaterhavet og frugtbar jord rig på kalksten.

Puglia opdeles i nord og syd, rent geografisk og vin-mæssigt i tre underregioner: Foggia i nord, Bari og Taranto i centrum og Brindisi og Lecce i syd.
I nord mod Molise regionen, i hjertet af Tavoliere plateauet, omkring byen Foggia, er landskabet mere bakket og malerisk og vinfremstillingen mere forbundet med skikke og traditioner fra Mellemitalien.

Her har de italienske druesorter Montepulciano og Sangiovese, der gror i størstedelen af regionen, indtaget hovedrollen.
I midtens af Puglia findes en klynge af regionens DOC’er nær byerne Barletta, Cerignola og Castel del Monte, hvor den ældre lokale druesort Uva di Troia regerer og skaber fyldige og tørre rødvine med fine tanniner og frugtige noter, helt i klassisk italiensk stil.

I den sydlige del på og nær Salento halvøen, er landskabet fladt og prydes af Salentos sletter, næsten så langt øjet rækker, og her bevares en stærk forbindelse med sin græsk-romerske fortid – også når det kommer til vinfremstilling.
I dette område dominerer nogle af de mest fyldige druesorter; Negroamaro og Primitivo.
Negroamaro danner fundamentet i den berømte og beundringsværdige Salice Salentino DOC, som hører til kategorien af Puglias mest kraftfulde rødvine.
Druesorten bliver ofte forenet med Malvasia Nero og også er med til at fremstille områdets rosévine.

Primitivo skaber den frugtige Primitivo di Manduria DOCG, der anses som en af Puglias og måske Italiens bedste rødvin på Primitivo.
Druesorten forbindes DNA-mæssigt med sine slægtninge – Zinfandel i Californien og Crljenak Kaštelanski i Kroatien, men har også en særlig dominans når det kommer til italienske rødvine.

Udover rødvine fremstillet på hoveddruerne Negroamaro og Primitivo, skabes der i Puglia også en myriade af lokale vine, skabt på mere ukendte lokale druesorter, som den blå/røde druesort Bombino Nero, der bruges i fremstilling af friske og frugtige rosé- og rødvine, samt den grønne
druesort Verdeca, som skaber aromatiske hvidvine.

I Puglia må der også anvendes internationale druesorter som Chardonnay, Pinot Nero/Pinot Noir, Pinot Bianco/Pinot Blanc og Trebbiano Toscano/Ugni Blanc.

Anmeldser
Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. Ved at browse på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies. Se mere her

Er du over 18 år?

Du skal være over 18 år for at handle hos Bau´s VinButik, bekræft venligst din alder

Desværre...

Du skal være 18 år for at handle hos os

I am 18 or Older I am Under 18
Shop
0 items Cart