Pizzolato Spumante

Vinen er god til:

Aperitif – Skaldyr – Røget Fisk – Blå oste

Pizzolato Spumante

Familien Pizzolato har siden 1981 produceret vin med stor respekt for miljøet og en passion for økologi. Beliggende i Prosecco DOC regionen tæt ved Treviso og Venedig, ligger de smukke vinmarker omgivet af blomster, frugttræer og masser af vild natur, en sand oase med biodiversitet og respekt for naturen. I næsen møder du masser af citrus og blomster. Smage er let sødlig og boblerne er perfekt afbalanceret, smagsnoter af grønne æbler og eksotiske frugter. Vinen er lavet på Chardonnay og Pinot Nero.

Den her flaske vil imponere alt og alle, alene med sit smukke design! Dertil kommer FANTASTISK smag!

kr. 99,95

På lager

Fakta
Land:  Italien
Region: Veneto
Durer: N/A
Årgang: N/A
Producent: La Cantina Pizzolato
Serverings temperatur: 10 – 12 Grader
Vol: 12,5%
Bemærk:  
Område

Veneto er italiens tredje mest producerende vinregion og skaber sammen med Piemonte og Toscana, nogle af italiens mest berømte vine. Fra Soave til Bardolini, rødvinene Amarone della Valpolicella og Valpolicella Ripasso, de søde dessertvine Recioto della Valpolicella og den mousserende Prosecco.

Prosecco er en af Italiens mousserende vine, der stammer fra hjertet af Processo Doc; Conegliano Valdobbiadene, beliggende i bakkerne nord for Treviso i og mellem regionerne Veneto og Friuli Venezia Giulia, i det nordøstlige hjørne af Italien.
Og som så mange andre af Italiens vine, er det ej blot området, der er forbundet med vinens traditioner og historie.

Den italienske mousserende vin Prosecco bliver, efter traditionen, primært skabt på den grønne druesort Glera, der før, også var synonym med navnet og Prosecco vinene.

Denne grønne druesort er blevet dyrket i århundreder i Veneto- og Friuli-regionerne og er mest berømt for at skabe de elegante og delikate mousserende Prosecco-vine. Men i 2009, da Conegliano-Valdobbiadene Prosecco blev forfremmet til fuld DOCG-status, måtte navnet Prosecco samtidig også kun blive tildelt vine, der udelukkende overholdt Italiens officielle Prosecco DOC- eller DOCG-status, og ej blot var synonym for druesorten.
Den Europæiske Union ratificerede dette, hvilket reelt gjorde det ulovligt for vinproducenter overalt uden for det nordøstlige Italien at mærke deres vine som “Prosecco”. Der er slående ligheder mellem denne historie og historien om Tocai Friulano og Tokay Pinot Gris.

Også fremstilles den DOC og DOCG klassificerede Prosecco, efter den traditionsbundne Charmat Methode, som også kaldes tank metoden, cuve close på fransk, autoclave på italiensk, Martinotti- metoden, Charmat-Martinotti eller blot den italienske metode.
De første bobler i vin, blev skabt i den sene middelalder omkring år 1531, i Limoux, Languedoc i sydfrankrig, hvor Benediktemunkene i Saint-Hilaire opdagede “Prise de Mousse” – en skumdannelse i den stille vin og herefter Méthode Ancestrale, hvor fermentering ved naturens gang stoppes tidligt i processen og vinens 2. gæring herefter vil ske i flasken.

150 år senere, skabte munkene i Champagne-distriktet, i den nordlige del af Frankrig, deres mousserende vin – Den legendariske Champagne, hvor 2. gæringen også sker i flasken. Charmat Metoden, Charmat-Martinotti, Martinotti-metoden eller blot den italienske metode, blev skabt mere end ét århundrede senere, i den allersidste del af 1800-tallet.
I 1895, skabte den italienske ønolog vinproducent Federico Martinotti, fra Asti-distriktet i Piemonte hvor de mousserende vine Asti Spumante, Moscate d’Asti og Brachetto d’Aqui har deres oprindelse, en billigere og hurtigere metode til fremstilling af mousserende vin, end Methode Traditionel fra Champagne.
Her fik Martinotti også den stille basevin til at gære 2. gang, men i modsætning til munkenes traditioner i Champagne, fandt 2. gæringen ej sted på flaske, men derimod i rustfri stålbeholdere, under tryk og ved en kontrolleret temperatur. Derved blev trinene forenklet og tid og omkostninger reduceret. Og metodens navn Martinotti, kom til.
Få år senere blev metoden dog forbedret og faktisk patenteret af den franske Eugéne Charmat, hvorefter metoden blev universelt kendt som Charmat-metoden.

Denne fremstillingsmetode gjorde det muligt at producere mousserende vin i mængder og til lavere pris end nogen tidligere metode.

I dag, handler fremstillingsmetoden dog ej altid om mængder eller pris. I dag er Charmat metoden en fin og anerkendt metode, der uden bundfald i flasken kan skabe en mere ren og frugtig vin, hvor noterne ej vil være domineret af gær.

Om Charmat Metoden
Den stille basevin fyldes på tryktank, hvorefter den 2. gæring udløses ved tilsætning af gær og sukker, som også bruges i Champagne, hvor den bliver kaldt Liqueur de tirage. Herefter afkøles vinen og når den ønskede trykatmosfære er nået, stoppes den hurtige gæring. Metode er oplagt til
Glera druesortens aromaer af friske og parfumerede noter.

Anmeldser
Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. Ved at browse på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies. Se mere her

Er du over 18 år?

Du skal være over 18 år for at handle hos Bau´s VinButik, bekræft venligst din alder

Desværre...

Du skal være 18 år for at handle hos os

I am 18 or Older I am Under 18
Shop
0 items Cart