Rock Ferry “3rd Rock” Sauvignon Blanc 2021

Vinen er god til:

Fed fisk – Skaldyr – Salater – Fjerkræ

Rock Ferry “3rd Rock” Sauvignon Blanc 2021

Sprød, lækker og masser af New Zealand på flaske! Her er fuld smæk på mineralerne, og denne Sauvignon Blanc er ren kærlighed på flaske! Vinen her vil øjeblikkeligt få dig i sommerhumør og lyst til grillmad, grin og godt selskab! Masser af citrus og stikkelsbær i næsen, jordnær og mineralsk i smagen, som at smage på naturen som den skal være! Det her en kærlighed, respekt og håndværk på flaske.

kr. 149,95

På lager

Fakta
Land:  New Zealand
Region: Marlborough
Durer: Sauvignon Blanc
Årgang: 2021
Producent: Rock Ferry
Serverings temperatur: 8 – 10 Grader
Vol: 12,5%
Bemærk: Indeholder sulfitter
Område

New Zealand er en af de mest afsidesliggende vinproducerende ø-nationer i verden. Beliggende i Stillehavet, mere end 4.000 km sydøst for Australien, hvor vindyrkningsområderne strækker sig over både Nord- og Sydøen, 2.000 km fra kyst til kyst.

Fra det subtropiske klima i Northland, på Nordøens nordlige del til det køligere i Central Otago beliggende på Sydøens sydøstligste del.
De første vinstokke blev plantet på Nordøen i New Zealand af Samuel Marsden, en anglikansk missionær, i 1819.

Det var dog først 15 år senere at skotten James Busby, begyndte at producere vin.
Alligevel var vinstokken et almindeligt syn i de tidlige kolonisters haver, og ved underskrivelsen af Waitangi-traktaten i 1840, var den første registrerede New Zealandske vin allerede aftappet.

Op igennem det 19. århunderede lod både franske præster, bønder, kvægavlende nomader i Hawke’s Bay, kroatiske tyggegummigravere og flere andre sig inspirerer sig af Busby og skrev videre på New Zealands vin historie.
New Zealands moderne vin historie tager dog først sin begyndelse i slutningen af 1970’erne, hvor en håndfuld vin entusiaster og iværksættere, bemærkede klima- og jordligheder med Bourgogne, Frankrig, købte jord og plantede vinstokke i Martinborough.

Resultatet blev en vin af elegance med distinkt og kompleks smag, og distriktet er nu meget kendt for sin verdensklasse Pinot Noir.
Vine skabt af klassiske europæiske druesorter, har dog blot været almindeligt tilgængelige siden 1980’erne, og først siden 1990’erne har landets Sauvignon Blanc og – senere – Pinot Noir skabt en betydelig tilstedeværelse på internationale markeder.

I New Zealand produceres der både mousserende vine, hvidvine, rødvine, forstærket vine/hedvine og dessertvine – også dem fremstillet på ædelråd.

Sauvignon Blanc og Pinot Noir er de dominerende hovedsorter, men her skabes også vin på flere internationale druesorter som; Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Malbec, Albariño, Chardonnay, Riesling, Gewurztraminer og Pinot Gris.
De dyrkes i 10 vinområder; Northland, Auckland, Gisborne, Waikato/Bay of Plenty og Waipara/Martinborough på Nordøen og Marlborough, Nelson, Canterbury/Waipara og Central Otago, der dækker Sydøen.

Pinot Noir har vist sig at være velegnet til New Zealands terroir og særligt i Martinborough, Marlborough og Central Otago, skabes de mest beundringsværdige, elegante og frugtige rødvine. De første vinstokke med druesorten Sauvignon Blanc blev plantet i 1970’erne, som siden har skabt
nogle af de mest karakteristiske, aromatiske og frugtige hvidvine, der med tiden har placeret sig som New Zealands nok mest sprøde og internationalt berømte hvidvine.

Særligt i Marlborough området, på den nordlige del af Sydøen, har Sauvignon Blanc fundet sit New Zealandske hjem, hvor den karakteriseres som flagskibsdruen, der kendetegnes ved sine grønne noter af grøn peber, urter, græs, grønne æbler og stikkelsbær, samt sin berømte duft “Kattetis på en
Stikkelsbær busk”.

Vinstokkene af Sauvignon Blanc, dækker hele 80 procent af Marlborough området, hvor de lever i et kærligt maritimt klima med en jordbund af glacial oprindelse, der domineres stenet grus og sandet muldjord fra områdetsfloder.

I dag er den berømte Marlborough Sauvignon Blanc, synonym med området og få vinregioner i verden kan skabe en så grøn og stilsikker Sauvignon Blanc.

Der fremstilles dog også friske mousserende vine, elegante rødvine og søde dessertvine i området, selvom deres funklene kvalitet overskygges af Marlboroughs Sauvignon Blanc hvidvin.
Anmeldser
Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. Ved at browse på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies. Se mere her

Er du over 18 år?

Du skal være over 18 år for at handle hos Bau´s VinButik, bekræft venligst din alder

Desværre...

Du skal være 18 år for at handle hos os

I am 18 or Older I am Under 18
Shop
0 items Cart