Smoking Loon Pinot Noir

Vinen er god til:

Okse – Fjerkræ – Grill – Pasta – Pizza

Smoking Loon Pinot Noir

Smoking Loon Pinot Noir er mere end blot en vin – det er en oplevelse. Fra det øjeblik du smager på den, vil du blive taget på en rejse af rige smagsnuancer og aromatiske dufte, der vil stimulere dine sanser og vække dine følelser.

Denne vin er skabt med omhu og opmærksomhed på detaljer, hvilket gør hver enkelt flaske til noget særligt. Det er ikke kun en drik, men en oplevelse, der vil tage dig væk fra hverdagens stress og jag og ind i en verden af ​​smagsoplevelser.

Smoking Loon Pinot Noir er den perfekte ledsager til enhver lejlighed. Den kan hjælpe dig med at slappe af efter en lang dag på arbejde, give dig mod til at tage den store beslutning eller skabe en romantisk stemning på en hyggelig aften. Uanset hvad din grund er til at nyde en god vin, så er Smoking Loon Pinot Noir det perfekte valg.

Denne vin er skabt med lidenskab for vinproduktion og med en bevidsthed om at skabe en unik og uforglemmelig smagsoplevelse. Derfor er hver flaske fyldt med karakter og personlighed, og vil derfor appellere til enhver, der sætter pris på kvalitet og originalitet.

Tag en tår af Smoking Loon Pinot Noir og lad dig forføre af dens komplekse smag og behagelige duft. Det er en oplevelse, du aldrig vil glemme, og en vin, du vil ønske at dele med dine venner og familie.

kr. 149,95

På lager

Fakta

 

Land:  USA
Region: Californien
Dure: Pinot Nori
Årgang: N/A
Producent: Don Sebastiani & Sons
Serverings temperatur: 17-20 Grader
Vol: 13,5%
Bemærk: Indeholder sulfitter

 

 

 

Område

Californien er Nordamerikas største vindistrikt, som strækker sig ca. 950 km, langs kysten til Stillehavet, fra Redwoods og North Coast med de berømte underregioner Napa Valley og Sonoma i nord til South Coast ved byen San Diego i syd.
På denne lange og smalle strækning, skabes de elegante Californiske Pinot Noir og Chardonnay vine.


Vinstokkene gror både i grønne frugtbare dale, på bjerge, plateauer, tågede kystområder og varme sletter og klimaet variere lige så, fra middelhavs- til områder med kontinentalklima.
Californiens topografi er dermed lige så kompleks og varierende som klimaet, hvilket byder de californiske vinbønderne på et udvalg af terroir.
Central Coast er beliggende i midten af Californien, hvor vinregionen strækker sig 450km langs kysten til Stillehavet, fra vindistriktet San Francisco Bay i nord til Santa Barbara i syd.
Her blev de første vinstokke plantet i 1700-tallet, af spanske missionærer, som flyttede nordpå mod San Francisco, fra de sydligste af Californiens (vin)distrikter. Området er kendt for sine frugtige, voluminøse og samtidig elegante vine på druesorterne Chardonnay, Syrah og Pinot Noir. Særligt den californiske Pinot Noir, har fået et beundringsværdigt ry i resten af verden. Dette skyldes både områdets barske og bjergrige landskab, men også vindistriktets kølige klima og kolde briser fra Stillehavet.

Det bjergrige landskab med San Andreas forkastningen, Santa Lucia-bjergene, Galiban og Santa Cruz-bjergene, som løber gennem Central Coast distriktet, har skabt en jordbund domineret af kalksten, skifer, sand, ler og gruset jord, og særligt jordbunden nær forkastningen, der engang var gammel havbund, er ekstraordinær kalkholdig, da den er resultatet af forstenede havdyr.

Både landskab og klima har skabt et unikt terroir, der sætter de bedste betingelser for Bourgogne druesorterne Chardonnay og Pinot Noir og viderefører samme elegance i vinene, som kendetegner dem fra den ædle franske region.
Nordamerika er et kæmpe kontinent og et kæmpe vinland, hvor druer gror fra Canada i nord til Mexico i syd.

De mest anerkendte vinområder tæller Californien, hvor Napa Valley, Lodi, Monterey og San Fransisco Bay er blandt de mest kendte distrikter, samt de mindre områder; Oregon, Washington State og New York.
I Nordamerika dyrkes rødvin på druesorterne: Pinot Noir, Syrah, Cabernet Sauvignon, Zinfandel,
Merlot og Mourvèdre.
Druesorterne Chardonnay, Riesling, Sauvignon Blanc og Pinot Gris, bruges til at skabe hvidvine, mousserende vine og dessertvine. Og den californiske Pinot Noir og Chardonnay, hører til både Californien og Nordamerikas mest beudringsværdige.


Det var europæiske missionære, der bragte de første Vitis Vinifera vinstokke med til den nye verden og vinkulturen har nøje fulgt civilisationens udbredelse i de oversøiske lande.

Den første vinhøst i Mexico er nedskrevet til år 1520, i Peru i år 1531 og i Argentina i 1560.
Først omkring 1700-tallet blev vinstokke plantet i Californien.
Historien fortæller dog også at den italienskfødte opdagelsesrejsende Christoffer Columbus fik æren for at have opdaget Amerika i slutningen af 1400-tallet og samtidig at den islandske viking og opdagelsesrejsende Leif den Lykkelige gik i land i Amerika, århundrede før.

Leif den Lykkelige kaldte det for Vinland.

Anmeldser

90 points Houlbergs Vinblog

Duftmæssigt har vinen – som 2018’eren – en rigtig grøn slagside, masser af nelliker, eukalyptus, grønne grene, grannåle, blæk, tjære, kul, æter, moreller, syrlige kirsebær, tranebær, rabarber og så lige små fadnoter med vanilje, lakridskonfekt og lidt mørk, bitter chokolade. Smagen har ganske vist også lidt grønne elementer, men derudover er der godt med Pinot Noir sødme, Der er med andre ord sød og blød frugt af jordbær, blommer og saftige kirsebær. Selvom det er en US Pinot, så er sødmen aldrig for stor, men der er bestemt kraft, power, krydderier, nelliker, gran og måske endda lidt stærk ( 89-90 P )

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. Ved at browse på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies. Se mere her

Er du over 18 år?

Du skal være over 18 år for at handle hos Bau´s VinButik, bekræft venligst din alder

Desværre...

Du skal være 18 år for at handle hos os

I am 18 or Older I am Under 18
Shop
0 items Cart