Cooperativa Tra Produttori “Le Calende” Barolo 2016

Vinen er god til:

Okse- Grill – Milde oste – Boeuf onglet – Tapas

Cooperativa Tra Produttori “Le Calende” Barolo 2016

Fra det anerkendte korporativ Tra Produttori, kommer her skøn Barolo med duft af roser, lakrids og jordbær. Silkeblød, raffineret og dyb. Kongen af italiensk vin i en kompleks og harmonisk udgave, der kalder på de store glas og gerne en tur på karaffel et par timer før servering. Vinen passer fantastisk til kraftige retter, stegt kød og lam. Tra Produttori giver dig en kompleks vin, god tekstur, med fine tanniner og en lækker frisk syrer.

Det her er Barolo til dig som gerne vil smage det bedste af, hvad vinens konge har at byde på!

*** Bemærk! leveringstid, 4-6 hverdage ***

kr. 239,95

På lager

Fakta
Land:  Italien
Region: Piemonte
Durer: Nebbiolo
Årgang: 2015
Producent: Tra Produttori
Serverings temperatur: 15 – 18 grader
Vol: 14 %
Bemærk: Indeholder sulfitter
Område

Piemonte ligger i det nordvestlige hjørne af Italien og er en af Italiens mest anerkendte vinregioner. Navnet betyder “for foden af bjergene”, hvilket hentyder til Piemontes beliggenhed for foden Alperne, med grænse mod Frankrig og Schweiz.

Her er vin blevet fremstillet siden Antikken, hvor grækerne, bragte de første druer til Piemonte. Området har en flot og stolt historie, som hertugdømme og vinen produceres på et utal af små ejendomme med ældgamle traditioner. Vinene herfra denne nordligt beliggende provins, anses som nogle af Italiens mest eftertragtede.


En af de første kvalitetsvinene, der så dagens lys i 1850, hvor landets moderne vin historie også tager sin begyndelse, var Baroloen.

Udover Barolo er der en lang tradition med frugtige og fyldige rødvine, lige fra Barbaresco til Barbera d’ Alba og d’Asti.
Barolo og Barbaresco fremstilles på Nebbiolo-druen og Barbera d’ Alba og d’Asti på sorten Barbera.
Regionen er også hjemsted for elegante hvide som Roero Arneis og Gavi, samt de mousserende dessertvine Moscato d’Asti og den røde Brachetto.

Landskabet er smukt og enestående og har et særligt klima med ret kølige vintre og milde somre og en jordbund domineret af mergel, ofte blandet med sand og kalk. Området omkring Langhe- og Monferrato-bakkerne, der tilsammen udgør 90% af regionens vinproduktion, bliver ofte indpakket i tykke tågebølger, fra Tanoro floden. Tågen kaldes for Nebbia og har givet navn til egnens bedste drue – Nebbiolo.

Her fremstilles en myriade af fantastiske vine, som skabes i over 42 DOC- og 17 DOCG- appellationer, heriblandt DOCG Barolo.
Området har navn efter landbyen Barolo, som er beliggende på et plateau i Langhe-regionen, omgivet af Barolos vinmarker, med det gamle middelalderslot i centrum, i den sydlige del af Piemonte.

Barolo, kendes som vinenes konge og kongernes vin, med sit beundringsværdige særpræg og unikke karakter, der skabes af områdets klima, med varme dage, ekstremt kolde nætter og tåge. Konge-vinen fremstilles udelukkende på druesorten Nebbiolo, som også kaldes kongen af Italienske
druer.
Nebbiolo er en italiensk druesort, som har sin oprindelse i Piemonte-regionen i Italien, hvor den udgør den eneste druesort i fremstillingen af de berømte vine, Barolo og Barbaresco.

Druesorten er følsom overfor klimaet, hvilket er årsagen til, at sorten sjælden ses udenfor piemonte og endnu sjældnere uden for Italien.
Nebbiolo er en af de druesorter med det suverænt højeste garvesyre niveau og syreindholdet er også højt.

De fleste vine skabt på Nebbiolo-druen, kommer derfor fra Piemonte i det nordligste Italien, hvor vinstokkene plantes på de bedste sydvendte skråninger, da her ej bliver for højt og koldt.

Her skabes de ideelle forhold for Nebbiolo-druen, når landskabet, i oktober, bliver svøbt i morgendisen, der skabes af en kombination af den varme jord og køligheden fra de nærtbeliggende bjerge og som en tyk lavthængende tåge, skærmer druerne mod frosten.

Dette betyder at druerne kan hænge længere på klasserne i vinmarken og derfor nyde mere sol, så druerne bliver mere saftspændte, drueskallerne udvikler mere farvestof. Og for at få mest muligt kraft ud af druerne, får gæringen lov til at stå på, i op til tre uger – hvilket giver de kraftfulde og meget holdbare, magtfulde og tanninrige vine, domineret af fyldrige aromaer som svesker, blommer, urter, hindbær, chokolade, tobak og tjære.

Det fortælles at romerne kendte til druesorten og dens karakter og at de tjærede indersiden af deres vin krukker til, i et forsøg på at få deres vine til at smage som Nebbiolo vine.


Barolos enkeltmarker – Cru’erne
Traditionelt set fremstilles Barolo vine af Nebbiolo-druer fra forskellige vinmarker og fra mere end en af de 11 landsbyer – og denne tilgang er stadig rygraden i Barolo DOCG betegnelsen.

Dog fremstiller flere producenter også Barolo fra enkeltmarker, fra de 170 officielt afgrænsede crus- eller vingårdsområder, spredt blandt landsbyerne.

I dag er mange af Barolos bedste vine enkeltmarksvine.

Og ligesom i Bourgogne, hvor man bør kende forskel på Vougeot og Corton marken, er det særdeles
nyttigt at vide lidt om Barolos enkeltmarker og kommunerne, markern
e ligger i.

Anmeldser
Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. Ved at browse på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies. Se mere her

Er du over 18 år?

Du skal være over 18 år for at handle hos Bau´s VinButik, bekræft venligst din alder

Desværre...

Du skal være 18 år for at handle hos os

I am 18 or Older I am Under 18
Shop
0 items Cart